Fortenova grupa postala jedini vlasnik Merkatora

 Fortenova grupa je otkupom svih akcija malih akcionara Merkatora (Mercator) postala jedini vlasnik tog trgovinskog lanca, saopšteno je danas.

"Ovom poslednjom transakcijom završili smo proces kupovine koji je započet još 2014. godine. Bio je to dugotrajan i zahtevan proces, s puno pravnih i finansijskih medjukoraka koji su svi vodili ka istom cilju – formiranju vodećeg regionalnog maloprodajnog lanca robe široke potrošnje u regiji", rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe povodom sticanja 100 odsto udela u vlasništvu Merkatora.
On je naglasio da je Merkator vodeći trgovac robom široke potrošnje u Sloveniji, sa značajnim udelima u Srbiji i Crnoj Gori, da je Konzum vodeći maloprodajni lanac u Hrvatskoj, dok Konzum i Merkator imaju značajan kombinovani udeo u Bosni i Hercegovini.

"Brojne su mogućnosti sinergija koje se Konzumu i Merkatoru pružaju kroz zajednički rad u okviru najveće regionalne maloprodajne grupe, a upravo to predstavlja polugu za dalje jačanje naših liderskih pozicija na tržištima", rekao je Peruško.

Izvršni direktor Fortenova grupe za finansije James Pearson je naveo da je isplata manjinskim deoničarima od 22,4 miliona evra obavljena korišćenjem vlastitog novca te kompanije i pokazuje njenu sve veću finansijsku i poslovnu snagu, navodi se u saopštenju kompanije.

"Grupa je ostvarila veliki napredak tokom proteklih nekoliko godina, a ovom poslednjom transakcijom završen je još jedan korak u našim planovima, što nam daje dalje mogućnosti za investiranje i rast", rekao je Pearson.
Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x