KINESKO SELO IMA 40 TESLA AUTOMOBILA, ELON MUSK IM ODAO PRIZNANJE

Korišćenje električnih automobila u udaljenim oblastima smatra se neefikasnim. Međutim, tu teoriju osporava malo planinsko selo u Kini gde je Tesla daleko najpopularniji brend automobila.Na kineskom nalogu kompanije Tesla nedavno se našao video o Panžigi, kineskom  selu sa 40 automobila ove kompanije.


Video o „Tesla selu“, kako ga sada zovu,  odmah je postao viralan.


Za dolazak Tesle u ovo udaljeno planinsko selo zaslužan je Cai Run, rodom iz Panžige, koji je selo napustio da bi studirao, a zatim se Tesla automobilom vratio.Cai Run od maja prošle godine vredno radi na tome da obrazuje svoje suseljane i pokaže im sve prednosti električne energije.Vodio je meštane u vožnje strmim putevima Panžige  i nakraju uspeo da svojih 39 komšija ubedi da kupe sopstvene Tesla automobile.Glas o „Tesla selu“ u planinama provincije Junan na kraju je stigao i do Teslinog menadžmenta, koji je očigledno bio toliko impresioniran da je Panžigi dodelio čast da bude prvo selo u zemlji koje ima punjače za ove automobile.


Odluku o izgradnji punjača potpisao je lično Elon Musk.


Praktični Kinezi sada Tesline automobile koriste za kampavoanje, ali i za prodaju poljoprivrednih proizvoda gde im je gepek postao tezga, a svetlosne i zvučne Tesline mogućnosti koriste da privuku pažnju.
Foto: Pixabay

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x