Majkrosoft obustavlja prodaju svojih proizvoda u Rusiji

Korporacija Majkrosoft je saopštila da obustavlja prodaju svojih proizvoda i usluga u Rusiji.

Američki tehnološki gigant je još jedna u nizu zapadnih kompanija koje su se distancirale od Moskve nakon napada na Ukrajinu, prenosi Rojters i dodaje da su veze sa Rusijom, pored ostalih, prekinuli Epl, Najki, Del Tehnolodžiz posle uvođenja zapadnih sankcija.

Osim dalje prodaje, Majkrosoft je obustavio mnoge aspekte svog poslovanja u Rusiji u skladu sa vladinim sankcijama, rekao je predsednik kompanije Bred Smit.

Epl je u utorak objavio da je prekinuo celokupnu prodaju njegovih proizvoda u Rusiji, a Del je sličan potez učino prošle nedelje.

Tehnološke kompanije su takođe poslednjih dana krenule sa ograničavanjem ruskih državnih medija na njihovim platformama, uključujući RT i Sputnjik, kao odgovor na zahteve vlada i pozive da se spreči širenje, kako navode, ruske propagande.

Ranije ove nedelje, Majkrosoft je saopštio da je uklonio RT-ove mobilne aplikacije iz Vindouz prodavnice aplikacija (App Store) i zabranio onlajn reklame medija koje sponzoriše ruska država.

Vlasnik Fejsbuka, kompanija Meta Platforms, Alfabetov Gugl i Jutjub takođe su preduzeli mere ograničavanja ruskih državnih medija da zarađuju od reklama na njihovim platformama, dodaje britanska agencija.


Foto: Pixabay

Autor : Gledaj.rs/Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x