RCC: Otvoreno prijavljivanje za takmičenje za najbolja digitalna rešenja na Zapadnom Balkanu

Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja, a nagrade se dodeljuju u pet kategorija.

Nagradni fond je 60.000 evra, a timovi koji udju u uži izbor trećeg izdanja Balkatona imaće priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rešenje na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Saveta za regionalnu saradnju (RCC).

Šest izabranih timova u pet kategorija dobiće po 10.000 evra - četiri iz glavnih kategorija i dve iz kategorije "ostalo".

Novost ovog kruga Balkatona je širi izbor tema, s ciljem podsticanja regionalne saradnje kao i pomoći regionu u savladavanju prepreka na putu ka ekonomskom oporavku i rastu, navodi se u saopštenju.

RCC je pozvao kompanije i gradjane iz regiona da se prijave sa inovativnim rešenjem kao odgovorom na izazove svakodnevnog života.

Prva kategorija je "eCommerce" (virtuelni promotivni alati, video i marketing uticaja), druga-"poljoprivreda, prehrambena tehnologija i ruralni razvoj", treća-"obnovljiva/održiva energija" (solarna, energija vetra, hidroenergija, energija plime i oseke, geotermalna, energija biomase).

Četvrta kategorija je "prevoz i logistika", a peta "ostalo" (medicinska tehnologija/biotehnologija/zdravstvena tehnologija, blokčein i kibernetička bezbednost, zabava i gejming, čiste i zelene tehnologije).

Prijave su dostupne na sajtu RCC.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x