SAGA ELONA MUSKA I TINEJDŽERA KOJI GA PROGANJA SE NASTAVLJA

Domišljati tinejdžer koji je odbio 5.000 dolara od Elona Muska da ukine Twitter nalog koji prati kretanje njegovog aviona očigledno baš ne želi da odustane.

Kada je objavljena informacija da Musk kupuje društvenu mrežu na kojoj Jack Sweeney objavljuje kretanje Muskovog aviona ovaj brucoš je odlučio da se obezbedi i otvorio je naloge na drugim društvenim mrežama

On sada ima naloge ElonJet na Instagramu, Facebooku, Telegramu ali i drugim mrežama.

Sweeney je postao popularan kada je, kako su mnogi ocenili, "Elona Muska naučio lekciju"

„Možete li da skinete ovo? To je bezbednosni rizik."

Tako je Elon Musk otvorio razgovor sa 19-godišnjim Sweeney-jem preko Twitter DM-a prošle jeseni.

On se pozivao na nalog na Twiteru pod nazivom @ElonJet, koji prati kretanje njegovog privatnog aviona širom sveta.

Bila je to kasnonoćna poruka, stigla je u 12:13 po Sweeney-jevom vremenu, ali brucoša nije prenula iz sna. Njegov odgovor, skoro sedam sati kasnije bio je: „Da, mogu, ali to će te koštati koliko i Tesla Model 3, osim ako se ne šališ?”

@ElonJet je jedan od 15 naloga za praćenje letova koje je Svini kreirao, a vode ga botovi koje je programirao da analiziraju podatke i tvituju svaki put kada odabrani avion poleti ili sleti.

Svaki od njih prati osobu visokog profila, uključujući Bill Gates-a i Jeff Bezos-a. Ali Muskov tracker je najpopularniji i ima skoro 260.000 pratilaca.

Izgleda da je popularnost naloga uplašila Muska. „Ne sviđa mi se ideja da me pogodi neki ludak“, rekao je Sweeney u njihovom DM razgovoru.

Razgovor je nastavljen za još nekoliko poruka. Musk je pitao Sweeney koliko je zaradio na Tviter nalozima, za koje je Sweeney rekao da nije više od 20 dolara mesečno.

Kada mu je Musk ponudio 5.000 dolara tinejdžer je odbio tražeći 50.000 više uz komentar da bi mu to pomoglo sa studijama i pri kupovini automobila, možda čak i Tesling.

Na odgovor Muska da će razmisliti o tome tinejdžer mu je dao i savet kako da se zaštiti od praćenja letova.

Ipak, iako je Musk izgleda usvojio ove predloge, na pitanje da li i dalje može da prati njegov avion, tinejdžer je odgovorio

"Mogu, samo je teže".


Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x