Spremite se: Instagram uvodi brojne promene

Instagram je spreman da uvede niz novih funkcija na svojoj platformi za deljenje fotografija. Instagram planira da ponudi niz novih opcija za upravljanje njihovim fidom, deljenje ekrana tokom video poziva i još mnogo toga. 


Omiljeni nalozi

Instagram testira nove opcije Feed-a koje će korisnicima dati veću kontrolu nad objavama koje žele da vide u svom Home Feed-u. Kao deo ove funkcije, Instagram će ponuditi dve opcije – „Prati“ i „Omiljene“. Opcija „Prati“ će prikazati sve postove sa naloga koje korisnik prati, dok će opcija „Omiljeni“ prikazati objave sa vaših omiljenih naloga. Obe opcije će podrazumevano izlistati postove hronološkim redosledom.


Remix

Korisnici sada mogu da remiksuju bilo koji video sadržaj u aplikaciji, što je promena koju je Instagram najavio pre nekoliko dana. Kompanija je zvanično lansirala Remix, koja je njena verzija TikTok Duets-a. Ova funkcija omogućava korisnicima da snime svoj Reels video zajedno sa video snimkom drugog korisnika. Do sada ste mogli da remiksujete samo Reels kratke forme. Sada možete remiksovati bilo koji javni video u aplikaciji. Ali ovo se odnosi samo na video snimke koji se javno objavljuju od ovog trenutka pa nadalje, jer ova funkcija neće raditi na starijem sadržaju.


Najava i zakazivanje događaja uživo

Brojni korisnici koji su prenosili događaje uživo koristili su Story za tu namenu. Instagram je sada olakšao proceduru i dodaje opciju zakazivanja događaja i kroz postove i priče. Možete zakazati onoliko prenosa uživo koliko želite, a na samom profilu će vam se pojaviti baner o događu i on će biti vidljiv ne samo vašim pratiocima već svima na instagramu.


Deljenje ekrana tokom video poziva

Zbog pandemije, grupni video pozivi postali su važan deo rada od kuće. Upravo zbog toga Instagram testira funkciju deljenja ekrana tokom video poziva. Nije dostupno mnogo informacija o ovoj funkciji i načinu na koji Instagram planira da je implementira.


Preuređivanje postova u fidu
Instagram je nedavno počeo da testira ovu funkciju u odabranim regionima. Omogućava korisnicima da preurede postove u svom Feed-u po svom izboru. Funkcija je u fazi testiranja.


Ugrađivanje Instagram profila na druge sajtove
Ugrađivanje profila je nova funkcija koju je Instagram nedavno počeo da testira u SAD i očekuje se da će uskoro biti uveden u druge regione. Ugrađivanje profila omogućava korisnicima da ugrade svoj ceo Instagram profil na veb lokacije trećih strana, slično kao kod objava.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x