TikTok uvodi novu funkciju i upozoriće vas da predugo skrolate

 TikTok je predstavio novu funkciju dizajniranu da vam pomogne da smanjite vreme koje provodite skrolajući.


Aplikacija već nudi dnevna ograničenja vremena ekrana koja vam omogućavaju da ograničite koliko vremena provodite na TikTok-u tražeći savete za šminkanje, modne trendove i vruće teme o zdravlju.


Međutim, sada postoji dodatna funkcija koja vam pruža mogućnost da  kontrolišete koliko vremena provedete na aplikaciji u jednoj sesiji. Nakon određenog vremena neprekidnog korišćenja ekrana – koje možete da podesite kako želite – dobićete obaveštenje koje će vam reći da je vreme isteklo.

U suštini, ako ne želite da trošite više od 10, 20 ili 30 minuta na TikTok, možete zatražiti od aplikacije da vam kaže kada ste se zaneli.


Pored nove funkcije pauze za vreme ekrana, TikTok je instalirao novu kontrolnu tablu koja vam pomaže da sagledate koliko tačno vremena trošite na aplikaciju svake nedelje. Kontrolna tabla rastavlja vaše TikTok vreme na dnevnu i noćnu upotrebu, što je zgodno ako želite da minimizirate vreme ispred ekrana pre spavanja.


 Nedavno istraživanje Univerziteta u britanskom Bathu pokazalo je da samo sedam dana “odmora” od društvenih mreža smanjuje depresiju i anksioznost.


Ljudi koji su se sedam dana odmarali od platformi kao što su TikTok, Instagram, Twitter i Facebook prijavili su da se osjećaju bolje, a kao najčešću aktivnost naveli su skrolanje.


Upravo zbog ovog i ranijih istraživanja TikTok je odlučio da unapredi svoje funkcije za ograničenje vremena na ovoj mreži.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x