Tinejdžer odbio 5.000 dolara od Elona Muska i naučio ga lekciju

„Možete li da skinete ovo? To je bezbednosni rizik."

Tako je Elon Musk otvorio razgovor sa 19-godišnjim Džekom Svinijem preko Tvitter DM-a prošle jeseni. On se pozivao na nalog na Tviteru pod nazivom @ElonJet, koji prati kretanje njegovog privatnog aviona širom sveta.

Bila je to kasnonoćna poruka, stigla je u 12:13 po Svinijevom vremenu, ali brucoša nije prenula iz sna. Njegov odgovor, skoro sedam sati kasnije: „Da, mogu, ali to će te koštati koliko i Tesla Model 3, osim ako se ne šališ?”

@ElonJet je jedan od 15 naloga za praćenje letova koje je Svini kreirao, a vode ga botovi koje je programirao da analiziraju podatke i tvituju svaki put kada odabrani avion poleti ili sleti. Svaki od njih prati osobu visokog profila, uključujući Bila Gejtsa i Džefa Bezosa. Ali Muskov tracker je najpopularniji i ima skoro 260.000 pratilaca.Izgleda da je popularnost naloga uplašila Maska. „Ne sviđa mi se ideja da me pogodi neki ludak“, rekao je Sviniju u njihovom DM razgovoru.


Razgovor je nastavljen za još nekoliko poruka. Musk je pitao Svinija koliko je zaradio na Tviter nalozima, za koje je Svini rekao da nije više od 20 dolara mesečno.


Tada je Elon Musk dao sopstvenu ponudu: 5.000 dolara da tinejdžer izbriše nalog i pomogne milijarderu da spreči „lude ljude“ da prate njegovu lokaciju. 


„Ima li šanse da to povećate na 50 hiljada dolara? To bi bila velika podrška na koledžu i možda bi mi omogućilo da kupim auto, možda čak i Model 3.”

Musk je rekao da će razmisliti o tome. Ali do sada, nije platio Sviniju ni centa, a nalog je i dalje aktivan, prenosi portal Protocol.


Svini je ponudio Musku nekoliko tehničkih saveta, uključujući program za blokiranje praćenje letova."Izgleda da je poslušao taj savet", rekao je Svini, rekavši kako se čini da Musk trenutno koristi program za blokiranje.Dakle može li on još uvek da prati Muskove letove uprkos programu blokiranja?


"Mogu, samo je teže", rekao je Svini.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x