Twitter najavio naplatu dela sadržaja i kreiranje zajednica

Korisnici sa velikim brojem pratilaca u budućnosti će moći da počnu sa naplaćivanjem nekih tvitova i dodatnog sadržaja, a na Twitteru spominju mesečnu pretplatu od 5 dolara. Twitter ima u planu i pokretanje zajednica koje spajaju ljude istog interesovanja.


Planovi Twittera za budućnost vezani su uz dve stvari – povećanje broja korisnika i povećanje prihoda, a da bi se te ambicije ostvarile potrebne su neke promene i noviteti na toj mreži. Kakve promene možemo očekivati, iz kompanije su objavili juče, a one između ostalog, uključuju i naplatu pristupa sadržaju na toj mreži. Sam Twitter će, kao i sve ostale društvene mreže, ostati besplatan, ali će korisnici na njemu dobiti mogućnost zarade od sadržaja koji objavljuju, piše Zimo.Opcija Super Follows tako će omogućiti da korisnici s velikim brojem pratilaca na Twitteru naplaćuju pristup određenom dodatnom sadržaju. Dok bi klasični tvitovi i dalje trebalo da ostanu besplatni, za određenu pretplatu (spominje se 5 dolara mesečno) pratiocima će biti dostupni dodatni tvitovi, bonus materijali, pretplata na newsletter, pristup nekakvim dodatnim grupama koje su pokrenuli korisnici itd.


Iz Twittera kažu kako će tako kreatori sadržaja i izdavači i na njihovoj mreži dobiti mogućnost direktne naplate svog sadržaja, ali deo svog kolača sigurno će uzeti i sam Twitter, iako trenutno još nema informacija o tome koliko bi mogla iznositi njihova provizija, prenosi Hina.


Naplaćivanje sadržaja nije jedina velika novost koju je juče najavio Twitter. Predstavili su i mogućnost pokretanja grupa, odnosno zajednica (Communities) na toj društvenoj mreži koje će, kao i na Facebooku, biti bazirane oko zajedničkih interesa korisnika.


The Verg piše kako bi se pokretanje zajednica moglo pokazati uspešnim jer je dosad mnogim novim korisnicima Twittera najveći problem bio što nisu znali šta da rade na toj mreži jednom kada otvore profil. S pokretanjem posebnih zajednica moći će se odmah pridružiti takvim grupama s čijim članovima imaju ista ili slična interesovanja i da se odmah uključe u praćenje i rasprave.Ono što još ne znamo jest kada će ove opcije postati dostupne jer iz Twittera nisu objavili period implementacije izmena

Autor : Gledaj.rs/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x