Zavšen proces spajanja Komercijalne banke i NLB banke

Komercijalna banka i NLB banka su se, nakon godinu i po dana rada na jednom od najkompleksnijih integracionih procesa u regionu, uspešno spojile u NLB Komercijalnu banku, treću najveću banku u Srbiji, članicu NLB Grupe, objavljeno je danas.
Zahvaljujući spajanju, nova banka imaće 4,8 milijardi evra vrednu zajedničku aktivu, oko 140.000 više klijenata, za približno 25 procenata veći kreditni portfolio, nov set kartica uskladjenih sa standardima NLB Grupe, kao i više proizvoda i usluga, ali i jednu od najvećih mreža bankomata i ekspozitura u zemlji, saopštila je NLB Komercijalna banka.

Kako je navedeno, NLB Komercijalna banka poslovaće kao univerzalna banka sa specijalizovanim rešenjima.

U narednom periodu investiraće u zamenu svih bankomata u mreži i dodatno će proširiti ponudu sa posebnim fokusom na digitalne proizvode i usluge.

Kako se podseća, NLB, matična banka regionalne bankarske grupacije NLB Grupe, vlasnik je Komercijalne banke od decembra 2020. godine, kada je i započet proces spajanja sa NLB bankom.

Nakon akvizicije, Grupa je najavila dodatna ulaganja u tržište Srbije, koja pored unapredjenja osnovnog bankarskog poslovanja i ulaganja u razvoj zajednice, podrazumevaju izgradnju nove kompanije, odnosno regionalnog NLB DigITcentra u Beogradu, u kom će se razvijati IT rešenja za celu grupu.

Pored toga, NLB Grupa će 12. maja u Beogradu biti domaćin prvog dana NLB investitora, koji će okupiti finansijske stručnjake, analitičare, globalne investitore, direktore najznačajnijih regionalnih kompanija i mnoge druge.

Izvršni direktor NLB, matične banke NLB Grupe, Blaž Brodnjak istakao je da integracija predstavlja istorijsku prekretnicu.

"Kao treća najveća banka u Srbiji po ukupnoj aktivi, NLB Komercijalna banka će imati sistemski važnu ulogu, a time i kapacitet i odgovornost da istinski utiče na ekonomsko okruženje i društvo u Srbiji – kao što to na svojim tržištima čine sve banke NLB Grupe", kazao je on.


forto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x