Agencija: Podržaćemo inicijativu Sombora da uspostavi brodski saobraćaj sa Hrvatskom i Madjarskom

 Direktor Agencije za upravljanje lukama u Srbiji Vuk Perović razgovarao je danas sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem i gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem o pokretanju zajedničkih aktivnosti u nautičkom saobraćaju i uspostavljanju linijskog saobraćaja sa Hrvatskom i Madjrskom, saopštila je ta agencija.
"Agencija će stručno podržati gradsko rukovodstvo Sombora u inicijativi da se uspostavi brodski linijski saobraćaj sa gradovima u Hrvatskoj i Madjarskoj", rekao je Perović i dodao da Agencija intenzivno radi na razvoju marina u Srbiji.

Marine, prema njegovim rečima, imaju veliki potencijal za unapredjenje nautičkog saobraćaja i zaokružuju turističku ponudu Srbije, pa je započet investicioni ciklus u infrastrukturu nautičkog saobraćaja.

"Sombor predstavlja atraktivnu lokaciju za marinu", rekao je Perović.

Nonković je naveo da podržava napore za razvoj nove infrastrukture u putničkom vodnom saobraćaju, pre svega marine
na Dunavu kod Bezdana.

"Smatramo da bi time bila upotpunjena turistička ponuda i ostvaren optimalni ekonomski efekat na području okruga kao podunavskog regiona", ocenio je Nonković.

Ratković je rekao da se razgovaralo i o izgradnji marine u Baračkoj, nekadašnjem zimovniku za brodove kao i o uspostavljanju linijskog saobraćaja izmedju mesta Draž u Hrvatskoj, Baja u Madjarskoj i Bezdana.

Dodao je da je jedna od tema sastanka bila i moguće planiranje medjunarodnog putničkog pristaništa
u Somboru.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x