Air Serbia zbog mera u drugim zemljama prepolovila broj ruta

Air Serbia je zbog mera ograničenja u putovanjima koje su uvele brojne zemlje do kojih saobraća, kao i usled toga pada tražnje, smanjila broj destinacija i ukupno prevezenih putnika u odnosu na isti prošlogodišnji period, rečeno je danas Tanjugu u srpskoj aviokompaniji.


Od 63 linije na kojima je Air Serbia saobraćala pre izbijanja kovida19, broj ruta do kojih se trenutno leti je prepolovljen, istovremeno uz značajno smanjenje broja nedeljnih frekvencija.

Srpski avioprevoznik se, kao i većina svetskih aviokompanija, usled posledica pandemije korona virusa suočava sa veoma otežavajucim okolnostima u poslovanju, kažu u nacionalnoj aviokompaniji, prenosi SeeBiz.

S druge strane, Air Serbia neprekidno prati sve promene u ograničenjima putovanja i tražnji i svoj saobraćaj prilagođava tim promenama.

"Zahvaljujući takvom fleksibilnom i agilnom pristupu, Air Serbia je u trećem kvartalu ove godine uspela da postigne bolje rezultate popunjenosti putničke kabine u odnosu na konkurenciju. Na pojedinim rutama, popunjenost putničke kabine dostigla je i 80 odsto, što se u datim okolnostima najveće krize u istoriji svetskog putničkog aviosaobraćaja može smatrati dobrim rezultatom", ističu u Air Serbiji.

Kada je reč o merama zaštite koje se primenjuju, odmah po izbijanju pandemije korona virusa, Air Serbia je u saradnji sa nadležnim organima i organizacijama uvela sve neophodne bezbednosne i higijenske mere na svojim letovima.

Bezbednost putnika i članova posade najvažniji je prioritet Air Serbije, ističu u srpskoj aviokompaniji.

Autor : SeeBiz

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x