AMSS i ADAC: Lažne šlep službe na srpskim putevima

Na početku letnje sezone i pojačanog intenziteta tranzitnog saobraćaja kroz Srbiju, Auto-moto savez Srbije (AMSS) i nemački klub ADAC upozorili su svoje članove da na putevima u Srbiji lažne šlep službe dovode u zabludu vozače i naplaćivanjem visokih naknada za najčešće namerno izazvan kvar, ostvaruju veliku finansijsku dobit.


"Takve šlep službe ne samo da narušavaju ugled AMSS-a usled neadekvatno pružene pomoći na putu i naplate usluga po visokim cenama, a koje članovi nisu dužni da plate, već stvaraju lošu sliku na putevima cele Srbije. Napominjemo da je Auto-moto savez Srbije jedini ovlašćeni partner ADAC-a u Srbiji, čiji operateri su dostupni svim članovima 24/7, 365 dana u godini", kaže se u saopštenju.


Ističe se da bilo da je u pitanju kvar, saobraćajna nezgoda ili traženje informacija, svi članovi ADAC-a mogu dobiti pomoć na putu i potrebne informacije pozivom na broj telefona +49 89 222 222 matičnog kluba u Minhenu ili pozivom broja telefona +381 11 333 1200 Operativnog centra AMSS.


AMSS i ADAC apeluju na svoje članove da u slučaju potrebne pomoći i informacije ne traže alternativna rešenja i da ne pokušavaju samostalno da reše problem, već da se pridržavaju instrukcija ovlašćenih lica, koja mogu kontaktirati na već navedenim brojevima.


Partneri AMSS-a poseduju identifikacione kartice i vozila na kojima se nalaze identifikacione nalepnice sa partnerskim brojem na jasno vidljivim mestima na vozilima.

Partner AMSS-a će prilikom dolaska na intervenciju kod sebe imati i članski broj člana, kao još jedan od načina raspoznavanja.

Državljanima Srbije broj telefona Operativnog centra AMSS 1987, za pozive iz Srbije, odnosno broj telefona +381 11 333 1200 za pozive iz inostranstva, u slučaju potrebne pomoći ili informacije, dostupan je 24/7 svakoga dana u nedelji.

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x