Čarolija praznične sezone širom Evrope: Ovo je TOP PET najlepše ukrašenih božićnih marketa

Božić je doba godine kada gradovi širom EVrope zrače posebnom čarolijom, a jedan od najljepših načina da doživite praznično uzbuđenje jeste poseta božićnim marketima. Ovi marketi nude nezaboravno iskustvo kupovine, ukusnu hranu, tradicionalne rukotvorine i predivnu prazničnu atmosferu.

Na listi najbolje okićenih gradova i najbogatije ponude na božićnim marketima su Beč, Edinburg, Nirnberg, Stokholm i Strazbur.

Beč, Austrija

Beč, prestonica Austrije, poznat je po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, a božićni marketi dodaju dodatni sloj šarma. Glavni božićni market nalazi se ispred Gradske kuće, gde posetioci mogu uživati u mirisima pečenih kestena, kuvanih vina i tradicionalnih austrijskih poslastica. Tu su i raznolike rukotvorine i umetnici koji nude jedinstvene božićne poklone.

Edinburg, Škotska

Škotska prestonica, Edinburg, pretvara se u pravu zimsku bajku tokom božićne sezone. Princes Street Gardens postaje domaćin jednom od najvećih božićnih marketa Evrope. Ledena pista za klizanje, prelepo osvetljen grad i pregršt prodavaca čine ovaj market jedinstvenim mestom za prazničnu zabavu.

Nirnberg, Nemačka

Nirnberg, grad sa bogatom istorijom, domaćin je jednom od najpoznatijih božićnih marketa u Nemačkoj. Hauptmarkt, centralni trg grada, pretvara se u zonu čarolije sa prelepim drvenim kućicama u kojima se prodaju tradicionalne nemačke poslastice poput Lebkuchena (medenjaka) i Nürnberger bratwursta. Ovaj market datira još iz 16. veka i predstavlja pravu tradiciju.


Stokholm, Švedska

Švedski glavni grad, Stokholm, u božićnoj sezone sjaji svetlima i toplinom. Božićni market na Stortorget trgu u Starom gradu okuplja ljude svih uzrasta. Posetioci mogu uživati u švedskim specijalitetima, poput glögga (toplog voćnog napitka), dok istražuju autentične rukotvorine. Ledena klizališta i koncerti daju dodatnu dimenziju prazničnom doživljaju.

Strazbur, Francuska

Strazbur, poznat kao "Božićna prestonica", ima jedan od najstarijih božićnih marketa u Evropi. Smešten ispred impresivne katedrale, ovaj market pruža autentičnu francusku božićnu atmosferu. Božićne kugle, rukotvorine i mirisni začini čine da se posetioci osećaju kao da su deo prave božićne priče.

Poseta božićnim marketima u svakom gradu pruža nezaboravan doživljaj i priliku da uživate u jedinstvenim prazničnim tradicijama širom Evrope i u većini slučajeva poseta ovim prestonicama tokom decembra pruža nezaboravnu uspomenu.


Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x