Bajden na reklame potrošio najviše u istoriji izbora, Tramp glasao sam za sebe

Bivši američki potpredsednik Džo Bajden potrošio je za televizijsko i elektronsko oglašavanje tokom aktuelne izborne kampanje više od bilo kog drugog predsedničkog kandidata u američkoj istoriji.

Bajdenova kampanja za novembarske predsedničke izbore do sada je potrošila više do 582 miliona dolara na TV oglašavanje, navodi se u izveštaju kompanije Advertajzing Analitiks i dodaje da je kampanja njegovog protivkandodata Donalda Trampa do sada koštala oko 342 miliona dolara.


Ranije danas, Donald Tramp, aktuelni američki predsednik i republikanski kandidat na predsedničkim izborima koji se održavaju 3. novembra, prevremeno je glasao.


Na novinarsko pitanje za koga je glasao na biračkom mestu u okružnoj biblioteci u Vest Palm Biču Donald Tramp je imao spreman odgovor.


"Glasao sam za momka po imenu Tramp. Mnogo vam hvala", rekao američki predsednik, a prenosi VOA.


Više od 50 miliona Amerikanaca glasalo je ranije na predsedničkim izborima, 11 dana uoči završetka predizborne kampanje, što bi moglo da dovede do najvećeg odziva birača u poslednjih više od 100 godina, pokazuju u petak podaci Američkog izbornog projekta, a prenosi Rojters.

Autor : VOA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x