Beogradski džez festival od 9. do 13. decembra, ako situacija dozvoli

Ako epidemiološka situacija dozvoli 36. Beogradski džez festival biće održan od 9. do 13. decembra , među najavljenim vrhunskim džez muzičarima, koji će nastupiti u Beogradu, nalazi se izraelski kontrabasista Avišai Koen sa svojim triom, kaže Milica Ševarlić iz Doma omladine Beograda, koji je organizator festivala.

Ševarlić napominje da je „nova realnost“ diktirala uslove u kojima se sastavlja program festivala.

- Imali smo veoma ostariv plan krajem prethodne i početkom ove godine, na prvom mestu kada je reč o broju koncerata i učesnika, ali sve se promenilo jer je bilo jasno da su muzičari iz SAD na samom početku pandemije otkazali sve turneje. Ipak, kako sada stvari stoje, pripremili smo veoma uzbudljiv program u nešto manjem obimu na radost publike koja je odana našem festivalu - kazala je Ševarlić.

Ona je dodala da je u planu po jedan koncert u večernjem i kasnijem terminu.

- Poštovaoci džeza su navikli na dupli koncertni program u toku jedne večeri, a na 36. izdanju festivala biće u prilici da uživaju u dva koncerta za jedno veče - kaže Ševarlić.

Kako je najavila, poštovaoci džeza susrešće se sa izraelskim kontrabasistom i njegovim triom u završnici festivala 13. decembra u Kombank dvorani, prenosi Tanjug.

Autor : Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x