Blokirana Bajdenova uredba o obaveznoj vakcinaciji

Vrhovni sud SAD blokirao je uredbu predsednika Džozefa Bajdena o obaveznoj vakcinaciji ili nedeljnom testiranju radnika velikih kompanija u vreme pandemije kovid-19.


Sud je, s druge strane, kako prenosi Glas Amerike (VOA), odobrio administraciji da sprovede odluku o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika.

Tu odluku sud je doneo pošto je prošlog petka razmatrao argumente u postupku o obaveznoj vakcinciji koju su novembra 2021. usvojile dve federalne agencije u nameri da povećaju stopu imunizacije, bezbednost zaposlenih i zdravstvenih radnika.

Federalna Uprava za bezbednost i zdravlje na radu ranije je usvojila pravilo koje se odnosi na kompanije sa najmanje 100 radnika koji je potrebno da budu vakcinisani ili nedeljno testirani na kovid-19, čime je bilo obuhvaćeno više od 80 miliona zaposlenih.

SAD su država na vrhu u svetu po broju infekcija i smrtnih slučajeva od posledica kovid-19.

Stopa smrtnih slučajeva povećana je za oko 40 odsto u odnosu na prethodnu nedelju, dok su hospitalizacije pacijenata u istom intervalu veće za oko 33 procenata, izjavila je ranije Rošel Valenski, direktorka američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x