Brnabić o BDP: Važno je detaljno sumiranje rezultata iz 2022. godine da bi se pravovremeno reagovalo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) da je detaljno sumiranje rezultata iz 2022. godine važno da bi se sagledalo trenutno stanje privrede i pravovremeno reagovalo, imajući u vidu nepovoljna ekonomska kretanja u svetu.

Na sednici je, kako je saopšteno, rečeno da su u oblasti turizma, informacionih tehnologija i usluga u prethodnoj godini ostvareni dobri rezultati sa značajnim učešćem u BDP-u, a da su mere za privlačenje direktnih stranih investicija podigle industrijski rast.

U poljoprivrednoj proizvodnji je neophodno preduzeti dodatne mere zaštite od prirodnih nepogoda, pre svega ojačati protivgradnu odbranu, imajući u vidu sve češće sušne godine i prirodne nepogode kao posledicu izraženih klimatskih promena.

Neophodno je, kako je navedeno, dodatno razvijati oblast gradjevinarstva, pre svega daljim privlačenjem stranih investicija, i poseban akcenat biće nalaženje novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x