Broj telefona Marka Zakerberga među procurelim podacima sa Fejsbuka

Broj mobilnog telefona izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga jedan je od procurelih ličnih podataka 553 miliona korisnika te društvene mreže koje su hakeri postavili na internet, piše britanski "Dejli mejl".


Zakerbergovo ime, lokacija i podaci o bračnom statusu, datum rođenja i ID korisnika Fejsbuka bili su među mnoštvom ukradenih ličnih podataka objavljenih na hakerskom forumu u subotu, potvrdio je istraživač sajber bezbednosti Dejv Volker.On se i našalio, rekavši: "Ako se novinari trude da dobiju izjavu od Fejsbuka, možda samo treba da pozovu ovaj broj?"


Kako izveštava "Dejli mejl", procureli su i lični podaci Krisa Hjuza i Dastina Moskovica, suosnivača Fejsbuka.Portparol Fejsbuka rekao je da su to stari podaci o kojima je prethodno izveštavano 2019. godine."Pronašli smo i rešili ovaj problem u avgustu 2019. godine", tvrde iz Fejsbuka.Čini se da je baza podataka isti skup brojeva koji kruže hakerskim krugovima najmanje od januara, prema Alonu Galu, suosnivaču izraelske obaveštajne firme za sajber kriminal "Hadson Rok". Ti podaci su se neko vreme prodavali i preprodavali među sajber kriminalcima, ali subotnje curenje informacija na hakerskom forumu sada ih u suštini čini besplatnim, navodi londonski list.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x