Broker: Dunav osiguranje u prvih šest meseci poslovalo sa dobitkom od 428 miliona dinara

Najveća domaća osiguravajuća kompanija Dunav osiguranje je u prvih šest meseci meseci ove godine ostvarila konsolidovani neto dobitak od 428,7 miliona dinara, što je smanjenje od 66,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Matična kompanija je usled visokih rashoda po osnovu likvidiranih šteta u segmentu neživotnog osiguranja u prvih pola godine zabeležila neto profit od svega 128,5 miliona dinara, dok je najveći doprinos konsolidovanom rezultatu dala reosiguravajuća kompanija Dunav Re sa profitom od 268,1 milion dinara, ali nižim nego u prošloj godini.

Solidan doprinos krajnjem konsolidovanom rezultatu dali su i Dunav društvo za upravljanje penzionim fondom sa 55,8 miliona dinara i Dunav auto sa 29,4 miliona dinara.
Dve kompanije u okviru sistema zabeležile su negativno poslovanje u prvih šest meseci, banjalučki Dunav auto sa minusom od 1,8 miliona dinara i Dunav turist koji je pretrpeo gubitak od 9,3 miliona dinara.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x