CINS: Prekršajna prijava Pinku zbog emisije u kojoj je Vučić izašao iz frižidera

 Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) saopštio je danas da je nakon pisanja tog portala da su prekršeni zakoni izbornom emisijom na televiziji Pink, u kojoj je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izašao iz frižidera, Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je prekršajnu prijavu protiv te televizije.
CINS piše da je prijava podneta nakon dopunskog izveštaja stručne službe REM-a, u kojoj se, izmedju ostalog navodi da je ta emisija zapravo oglas i da je umesto zakonom dozvoljenih 12 minuta u toku jednog sata, ona trajala dva sata i da nije na propisan način odvojena od ostatka programa.

REM je u prekršajnoj prijavi naveo i da je tokom poslednje izborne kampanje Pink 43 minuta uživo prenosio izbornu konvenciju naprednjaka u Nišu, navodi portal.

To regulatorno telo podnelo je prekršajne prijave i protiv televizija Prva i Hepi, piše CINS i dodaje da je Prva poput Pinka prenosila konvenciju SNS-a iz Niša, a da je Hepi promovisao predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicu Dačića u jednoj od svojih emisija duže nego što je to zakonom dozvoljeno.

CINS navodi da, s obzirom da je reč o političkoj promociji izbornih lista, nijedna od tih televizija nije na propisan način te reklame odvojila od ostatka programa, što je REM takodje naveo kao njihove prekršaje.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x