Crna Gora popušta mere i nagrađuje vakcinisane penzionere turističkim vaučerom od 50 evra

Savet za borbu protiv korona virusa Crne Gore doneo je nove mere koje će važiti od sutra do 16. jula.


Jedna od mera je da će svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobiti turistički vaučer u vrednosti od 50 evra, preneo je RTCG.

Takođe, zaposleni u državnim institucijama u Crnoj Gori nakon vakcinacije prvom dozom imaće pravo na slobodan dan, a Vlada je pozvala privatnike da svojim zaposlenima pruže istu mogućnost. 

Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, kako se navodi, u svrhu putovanja u inostranstvo, a ukoliko određena država to zahteva, biće omogućeno besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje,  navodi se u saopštenju.

" Povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima. Umesto dosadašnjih 10 odsto, omogućava se da broj posetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sedišta. Produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20 sati do ponoći", dodaje se u saopštenju.

Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa.

Od sutra, u Crnu Goru, slobodno mogu da uđu državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.


Ove mere važe do 16. jula. Međutim, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom", navodi se u novim merama.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x