Deutsche Bank predlaže dodatni porez za rad od kuće

Nemačka Dojče bank u najnovijem izveštaju predlaže da se uvede novi porez od pet odsto na plate radnika koji odluče da rade od kuće.


Prema predlogu, porez bi plaćali poslodavci, a generisani prihod bio bi isplaćen ljudima koji svoje poslove ne mogu da obavljaju iz svojih kuća, prenosi BBC.

Kako se navodi, banka tu meru opravdava time da je to jedino pošteno, jer oni koji rade od kuće štede novac i ne plaćaju u sistem kao oni koji izlaze iz kuće da bi otišli na posao.


U Velikoj Britaniji, Dojče Bank računa da bi porez stvorio pot od 6,9 milijardi funti godišnje, što bi moglo isplatiti dotacije u iznosu od 2.000 funti godišnje radnicima sa niskim primanjima i onima pod pretnjom viška radnika.

"Već godinama nam je potreban porez na radnike na daljinu. Kovid-19 je to učinio očiglednim" rekao je strateg Dojče banke Luke Templeman.

On je dodao da oni koji rade od kuće imaju direktne i indirektne finansijske koristi i trebalo bi da plate porez kako bi se olakšao tranzicioni proces za one koji su iznenada dislocirani.

Od početka pandemije korona virusa veliki broj radnika preusmeren je na rad od kuće.

Autor : Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x