DS: Poražavajuće je što je od ukupnog broja žrtava, svaka treća žena prethodno prijavila nasilje

Forum žena Demokratske stranke saopštio je danas, povodom Svetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama, da su podaci o 25 ubijenih žena u porodičnom nasilju u ovoj godini u Srbiji poražavajući i da ukazuju da je nedovoljno učinjeno na poboljšanju položaja žena.
"Posebno je poražavajući podatak da je od ukupnog broja žrtava nasilja svaka treća žena prethodno prijavila nasilje, što dovoljno govori o činjenici da su institucije zakazale. Nije potrebno posebno isticati o zloupotrebi žena u političke svrhe. Neretko su ucenjene radnim mestom , te im je na taj način ugroženo jedno od osnovnih prava - pravo na rad", rekla je u pisanoj izjavi poverenica Foruma žena beogradskog odbora DS Mirjana Kasem.

Istakla je da je "intervju novinarke Informera sa višestrukim silovateljem, postavljanje ministra unutrašnjih poslova kao člana radnog tela za rodnu ravnopravnost i seksističko ponašanje poslanika Šćekića direktno guranje prsta u oko ženama".

Forum žena DS je povodom toga apelovao na odgovorne da "svi koji su prekoračili svoja ograničenja ili na bilo koji način ugrozili prava žena , bez obzira kojoj grupaciji pripadali moraju da odgovaraju", kao i da "licima za koje je utvrdjeno da su kriva za bilo koji oblik nasilja, treba onemogućiti da obavljaju javne i političke funkcije".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x