Ekološki protest: Dva sata zastoja na ulicama, ali i na graničnom prelazu

Savez ekoloških organizacija Srbije najavio je za danas nove blokade puteva sa početkom u 13 sati.


Na dva sata, biće blokiran i put ka graničnom prelazu Trbušnica (Šepak) kod Loznice. To je do najavljene radikalizacije protesta koje su najavile ove organizacije.


Prema najavama, biće blokiran i auto-put E-75 u Beogradu kod Sava centra, posle mosta Gazela, na dva sata, kao i put u Preljini, put između Požege i Kosjerića kod mesat Pesak i Ložionički most u Užicu i novo most u Šapcu.


Zahtevi protesta ostali su isti i traži se da  sve potpisano sa kompanijom Rio Tintom bude objavljeno,kao i da se ukine uredba Vlade o prostornom planu za projekat „Jadar“.


Na društvenim mrežama SEOS je objavio saopštenje u kojem se pozivaju građani da izađu na blokade.

„Borba se nastalja sve jače kako smo i obećali. Zahteve vladi smo predali već nekoliko puta. Vlada ćuti, ima problema ali uredno daje dozvole rudarskim firmamam baš iz Australije. Svi da ućute, mi ne možemo, jer rezervnu zemlju nemamo. Narod koji ćuti i trpi je samo rob, a naša zemlja kolonija robovlasnika. Nismo robovi, izađimo i oterajmo belosvetske kolonizatore, onako kako su to činili naši preci pre nas. Ne dozvolite da vam zamagle vid najnovijim dešavanjima, aferama, na nasedajte, nego na blokadu, borimo se da konačno produšemo i progledamo. Smicanje i namicanje neće proći! Bolje grob, nego rob, davno smo naučili. Do pobede svi zajedno na blokade“, piše u pozivu SEOS.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x