Evropski festival animiranog filma „Balkanima“ od 20. do 25. oktobra

Evropski festival animiranog filma „Balkanima“ biće održan od 20. do 25. oktobra u Dom kulture „Studentski grad“. Festival će od večeras biti moguće pratiti i na sajtu Balkanima.


U okviru festivala biće prikazano ukupno 120 filmova iz Poljske, Mađarske, Estonije, Portugala, Rumunije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Češke, Velike Britanije, Srbije, Nemačke, Bugarske, Belgije, Španije, Bosne i Hercegovine, Turske, Italije, Rusije, Ukrajine i Švajcarske.


U subotu, 24. oktobra, biće prikazani domaći filmovi u takmičarskom programu, a za nedelju, 25. oktobar, organizatori su najavili takmičarski program animiranih filmova za decu i panoramu evropske animacije.


PROČITAJTE JOŠ...

Film „Oaza“ nagrađen na festivalu u Veneciji


Onlajn program biće dostupan sat vremena nakon projekcije u bioskopskoj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Vimeo kanalu Bakanima

Festival „Balkanima" je osnovan 2004. godine u Dom kulture „Studentski grad“ na inicijativu prof. Nikole Majdaka (1927-2013), prvog umetničkog direktora festivala. Misija „Balkanime" je promocija autorskog animiranog filma, domaće produkcije i produkcije regiona, saradnja i razmena programa u regionu i sa evropskim centrima, i obuka mladih autora i studenata.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x