Festival subverzivnog filma - Plan B u Beogradu 27. i 28. maja

U beogradskom Domu omladine 27. i 28. maja biće organizovan Festival subverzivnog filma - "Plan B", objavio je Filmski centar Srbije.

Na sedmom po redu festivalu biće prikazana tri dokumentarna ostvarenja autora Danila – Lole Ilića, filmskog reditelja, montažera, scenariste i producenta, koji živi i radi u Puli.

Najpoznatiji je kao autor dugometražnih dokumentarnih filmova "Prašina svakodnevnog života", "143°", "Mapa puna snova", "Erik", "Tko se tuče, taj se voli?".

Autor je dugih i kratkometražnih igranih filmova i brojnih promotivnih videa, reklama i muzičkih spotova.

Filmovi koji će biti prikazani su različitih društvenih tematika, a svaki je, na svoj način, angažovan i podstiče na delovanje - daje prikaz na koji je način moguće uključiti se i sagledati društvo iz druge perspektive, naveo je FCS.

O tim temam Ilić će razgovarati sa publikom, na predavanju u okviru festivala.

Na tribinu "Angažman u postjugoslovenskom filmu", dr Ivana Kronja, uobličiće priču o angažovanom filmu kroz istorijski presek.

Biće prikazan i izbor dokumentarnih filmova, koji su početkom godine realizovani u Domu omladine Beograda, u sklopu radionice dokumentarnog filma škole Ateljea Varan iz Pariza.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x