Fondacija Gejts ulaže još 70 miliona dolara za jednaku distribuciju vakcine

Fondacija Gejts uložiće još 70 miliona dolara kako bi vakcina protiv koronavirusa mogla biti jednako distribuirana po celom svetu, prenosi u subotu američka štampa.


Suosnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bil Gejts i njegova supruga Melinda, izdvojili su 50 miliona dolara za Kovaks, međunarodni projekt, kojim žele da obezbede da 92 zemlje sa niskim i srednjim dohotkom imaju pristup eksperimentalnoj vakcini.


Preostalih 20 miliona dolara je uloženo u Koaliciju za epidemiološke inovacije u stanjima pripravnosti (CEPI), koja izdvaja sredstva za druge moguće kandidate za vakcinu protiv koronavirusa.


"Moramo osigurati da svi dobiju jednak pristup testovima, lekovima i vakcinama kada budu dostupne bez obzira na kojem kraju sveta da žive. Naše danjašnje obećanje samo ukazuje na to da smo sve bliže tome, da imamo resurse koji su potrebni za pomoć svetu u borbi protiv ovog virusa", rekla je Melinda Gejts.


Fondacija Gejts počela je da izdvaja novac za vakcine u junu i ovaj dodatni novac dovodi do cifre od 156 miliona dolara koji su namenjeni za istu svrhu.


Foto: PixaBay

Autor : Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x