Gojković u Kanu: Odnosi izmedju Srbije i Francuske u oblasti kulture veoma dinamični

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Nacionalnog centra za kinematografiju i pokretne slike Francuske (CNC) Dominikom Butonaom, a na sastanku je istaknuto da su odnosi izmedju Srbije i Francuske u oblasti kulture na visokom nivou.
Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Gojković i Butono su na sastanku, u okviru održavanja 75. Filmskog festivala u Kanu, istakli i da su ti odnosi veoma dinamični na brojnim poljima, posebno u oblasti audiovizuelne umetnosti.

Na sastanku su razmotrene konkretne mogućnosti dalje saradnje i prenos iskustava i najboljih praksi CNC na ekspertskom i normativnom planu, a naglašena je i spremnost za dalju podršku filmskim koprodukcijama i druge konkretne oblike saradnje predvidjene Sporazumom o kinematografskoj koprodukciji.

Gojković će u Kanu, navodi se u saopštenju, prisustvovati projekciji filma "Brana" libanskog reditelja Ali Šerija, koji je nastao u koprodukciji srpske filmske kuće "Trilema Films" sa filmskim kućama Francuske, Nemačke, Libana, Sudana i Katara, i koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x