Grenel: Kurti odbacio svaku ideju koje su iznele EU i SAD

Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti u Briselu "odbacio svaku ideju koju su iznele EU i SAD".

Grenel je na svom Tviter nalogu napisao da je Kurti juče "odbacio svaku ideju koju su do sada izneli EU i SAD" i da je "EU zaista frustrirana".

"Predstavnici EU zatražili su od Kurtija i Vučića da ostanu duže kako bi nastavili da pokušaje rešavanja problema", napisao je Grenel.

Vlada Kosova je saopštila da je Kurti juče, tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predstavio nekoliko poglavlja "sa relevantnim elementima koje okvir sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma treba da sadrži".

Vučić je izjavio da je dan pregovora bio težak za sve gradjane i celu zemlju i da se nada kompromisnom rešenju u dijalogu sa Prištinom.

"Ne mogu da kažem da je (dan) uspešno završen, ali se uzdržavam od drugih komentara, jer se nadam da je moguće da nekim čudom da postignemo kompromisno rešenje u danima koji su pred nama", rekao je Vučić u poruci na društvenoj mreži Instagram.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x