Helikopteri iz Srbije pomažu gašenju požara u Trebinju, LSV pita gde su bili u Vršcu

Požar u rejonu planine Bijela Gora na području Trebinja i dalje je aktivan, a na to područje stigla su dva helikoptera iz Srbije, koji će pomoći u gašenju vatre.

Linija požara duža je od dvadeset kilometara, ali da za sada vatra ne preti kućama i stanovništvu, objavila je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS).

Najavljeno je da će ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas posetiti pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja.Požar u rejonu planine Bijela Gora na području Trebinja i dalje je aktivan, a na to područje stigla su dva helikoptera iz Srbije, koji će pomoći u gašenju vatre.


Linija požara duža je od dvadeset kilometara, ali da za sada vatra ne preti kućama i stanovništvu, objavila je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS).

Najavljeno je da će ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas posetiti pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja.


LSV: Vulin da odgovori zašto helikopteri MUP-a nisu gasili požar u Vršcu a gase ga u Trebinju


Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pitala je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu zbog čega policijski helikopteri nisu bili angažovani prilikom požara na Vršačkom bregu, a jesu prilikom gašenja požara u okolini Trebinja, u Bosni i Hercegovini.

LSV je u saopštenju naveo da gradjanima Trebinja i dugih krajeva BIH treba pomoći, te ocenili da je "sramotno" da pomoć izostaje kada je potrebna gradjanima Vršca.

"Pitamo se zašto Vulinu nisu bitni životi i imovina gradjana Vršca i okolnih sela? Od odlazećeg Vulina smo svašta mogli da očekujemo, ali ovo je ipak previše", dodala je ta stranka.

Iz Ministarstvau unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je ranije saopšteno da su dva policijska helikoptera poslata kako bi pomogla pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u gašenju požar na prostoru Trebinja.

MUP je naveo da su helikopteri poslati po naredjenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića a će Vulin tokom dana obići njihove posade.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x