Žigmanov razgovarao sa potpredsednicom hrvatske vlade

 Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov razgovarao je danas u Zagrebu sa potpredsednicom hrvatske vlade Anjom Šimpragom o povezivanju institucija dve zemlje u procesima kreiranja politika i saradnje sa organizacijama civilnog društva, kao i o razmeni iskustava i dobrih praksi.
Sastanak je deo studijske posete tima Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, na čelu sa ministrom Žigmanovim i organizacija civilnog društva iz Srbije Uredu za udruge Vlade Hrvatske, saopštilo je srpsko ministarstvo.

Ministar Žigmanov je tokom razgovora naglasio da su organizacije civilnog društva važan partner državi u kreiranju i sprovođenju javnih politika i da su, u tom pogledu, iskustva koje ima Hrvatska od izuzetne koristi za unapređenje ove oblasti u Srbiji.

On je podvukao da je Srbija svesna važnosti otvorenog dijaloga i saradnje sa civilnim društvom na svom putu ka EU i da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog predano radi na stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva o čemu svedoči i proces formiranja istoimenog Saveta koji je u toku.

Žigmanov je potpredsednici hrvatske vlade upuutio službeni poziv za posetu ministarstvu na čijem je čelu, navodi se u saopštenju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x