Isključivaće se mikrofoni: Nova pravila za poslednju debatu Trampa i Bajdena

Nova pravila za poslednju rundu predizborne TV debate Tramp-Bajden, tako bi u najkraćim crtama mogla da se opiše inovacija u studiju koju je zahtevala Komisija za kontrolu predsedničkih izbora SAD.

Komisija je saopštila da će se isključivati mikrofon kandidatu koji nije dobio reč voditelja kako bi onaj drugi mogao da u dva minuta odgovori bez ometanja na postavljeno pitanje.

Oba predsednička kandidata pristala su da učestvuju prekosutra u poslednjem predizbornom televizijskom sučeljavanju u gradu Nešvilu u Tenesiju, ali je samo štab Donalda Trampa izrazio nezadovoljstvo zbog uvođenja novih pravila u debatni TV program, prenosi Tanjug.


U međuvremenu nastavlja se međusobno optuživanje kandidata.

Tramp je upozorio da bi Bajden nastavio zatvaranje ekonomije zbog virusa i kritikovao svog protivnika zato što je rekao da bi "verovao naučnicima".

"Verovaće naučnicima. Da sam ih ja slušao, zemlja bi bila u masivnoj depresiji", rekao je Tramp, a prenosi Glas Amerike


PROČITAJTE JOŠ...

Amerikanci uvek glasaju utorkom u novembru, a predsednika dobijaju tek u januaruBajden je takođe kritikovao Trampa koji je na jednom od mitnga rekao da se situacija sa pandemijom poboljšava.

"Što bi moj deda rekao, ovaj čovek je sigurno lud kad misli da se situacija poboljšava. Poboljšava? Pogoršava se", rekao je Bajden.

Podsećamo, Izbori za predsednika SAD održavaju se u utorak, 3. novembra 2020. godine a zvanično proglašenje pobednika očekuje se tek u januaru.

Autor : Tanjug/VOA/Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x