ISTIČE ROK ZA PLAĆANJE POREZA NA IMOVINU! Za svaki dan kašnjenja kazna je veća

Građani koji plaćaju porez na imovinu imaju rok do subote 14. novembra da izmire i poslednju ratu poreza.

Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu, koja trenutno iznosi 11,5 odsto godišnje. Čini je referentna kamatna stopa Narodne banke Srbije uvećana za deset odsto.

Na primer, ako poreski obveznik kvartalno plaća oko 4.000 dinara za stan od 70 kvadrata u Beogradu, to znači da će ga tri meseca kašnjenja sa uplatom koštati oko 110 dinara.

Porez na imovinu plaća se, inače, kvartalno, i to u roku od 45 dana od dana početka tromesečja, tako da rate dospevaju oko 15. u mesecu: februaru, maju, avgustu i novembru.

Rešenja za porez na imovinu najčešće stižu na adrese vlasnika stanova i kuća sa nekoliko meseci zakašnjenja, odnosno obveznici ih za tekuću godinu dobiju tek u martu, aprilu ili maju. Ipak, za sve važe isti rokovi, pa bi svoju obavezu trebalo da izmire prema vrednostima iz prošlogodišnjeg rešenja, a kada im stigne novo moći će da uporede i vide da li je potrebno da doplate određenu sumu ili su možda već preplatili potreban iznos, pa će neku narednu ratu moći da umanje.

Ovde su i informacije o svim ostalim porezima i kaznama koliko ih ne plaćate na vreme.

Autor : Blic

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x