Kancelarija: Poruke mržnje u školi u Klokotu 128. etnički motivisan incident protiv Srba na Kosovu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je ispisivanje poruka mržnje na Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Klokotu koju pohađa više od 70 đaka, još jedna zabrinjavajuća potvrda da je mržnja prema svemu srspkom, čak i deci, ideološka osnova politike premijera Kosova Aljbina Kurtija, kao i da je to 128. etnički motivisan incident usmeren protiv Srba od početka ove godine.
"Da grafiti koji slave terorističku organizaciju UČK i poruke mržnje prema Srbiji na školi nisu puki čin huliganizma, već ozbiljna pretnja, govori nam i činjenica da su u napadima albanskih ekstremista ove godine u dva navrata rane od vatrenog oružja zadobila srpska deca, što su i javnost i pravosuđe u Prištini tretirali gotovo kao najobičniji prekršaj", stoji u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je i da je Kurtijevo odbijanje dijaloga i nespremnost da na Kosovu omogući uslove za normalan život srpskom narodu implicitan poziv svakom albanskom nasilniku i ekstremisti da se ustremi na komšije druge nacije i vere, jer su, kako je navela, nasilje i ekstremizam, u Kurtijevom poimanju sveta, "očigledno pozitivne vrednosti, što je bez zadrške i javno potvrdio izrekavši da će Srbi da pate i plate".

U saopštenju stoji i da su poruke mržnje na školi jasna poruka da Priština ne namerava da učini ništa kako bi se situacija na terenu "koliko-toliko" normalizovala i Srbima omogućilo da žive bez strepnje i straha.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x