Karneval u Riju – uprkos koroni, psi su imali svojih pet minuta

Čuveni karneval u Rio de Žaneiru, je zbog koronavirusa otkazan. Ali to ne važi za paradu kućnih ljubimaca, koju je organizovao gradonačelnik grada u takmičenju za najlepši kostim.Zbog pandemije kovida 19, ulične zabave i tradicionalne parade na Sambadromu otkazane su, da bi se izbegle gužve, ali psi su imali svoj dan.


Kako prenose lokalni mediji, koronavirus jeste poremetio karneval, ali izgleda da psima to niko nije javio.


Desetine kostimiranih pasa praćenih svojim vlasnicima učestvovalo je na karnevalskoj paradi u privatnom klubu, u četvrti "Recreio dos Bandeirantes".
Parada se obično održava duž Avenije Atlantika koja se graniči sa čuvenom plažom Kopakabana, ali ove godine gradonačelnik Rija je zabranio javnu proslavu.„Stanovnici Rija u svojim venama nose radost karnevala. Pozvali smo ograničenu publiku na distancirani događaj koji sprečava da se Karneval 2021. zaboravi. U ovoj pandemiji mnogi ljudi su udomili pse kako bi izolaciju proveli u društvu", rekao je Marko Antonio Marinho, koji već 18 godina organizuje pseću paradu."Za mnoge učesnike parada kućnih ljubimaca bila je prilika da na trenutak napuste karantin i osete radost i duh karnevala", rekla je Frančeska Freira, koja se pridružila paradi sa jorkširskim terijerom Ivom.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/RTS, ABC NEWS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x