Kolarac sutra obeležava 145 godina postojanja

Festival Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) i Institut za fiziku dobitnici su plaketa za izuzetan doprinos programskoj delatnosti koje dodeljuje Zadužbina Ilije Milosavljevića Koarca povodom 145 godina postojanja.
Na sutrašnjoj svečanosti povodom obeležavanja godišnjice osnivanja, biće dodeljena i godišnja nagrada Kolarčeve galerije za najbolju samostalnu izložbu u sezoni 2022/2023 umetnici Mariji Ćalić za izložbu "Crno sunce".

Takođe, biće dodeljene zahvalnice pojedincima i kompanijama za izuzetan doprinos i razvoj Kolarčeve zadužbine.

Festival BEMUS najstariji je i najznačajniji festival umetničke muzike u Srbiji koji je prvi koncert 1969. održao u Kolarčevoj zadužbini, a od tada su održana ukupno 562 koncerta.

Institut za fiziku u Beogradu vrhunska je naučnoistraživačka ustanova za fiziku i srodne naučne oblasti a višedecenijska saradnja sa Kolarčevom zadužbinom rezultirala je realizacijom brojnih ciklusa predavanja koja su naišli na odličan odziv publike.

Izložba Marije Ćalić "Crno sunce" nastala je kao rezultat umetničkog rada sa fotografskim arhivama - kutijama slajdova kupljenih na beogradskoj Kalenić pijaci, koje je umetnica kroz kreativan stvaralački proces pretvorila u materijalizovani resurs za kreativna istraživanja.

Svečanost povodom 145 godišnjice postojanja Kolarca počinje 21. novembra u 11 časova sečenjem slavskog kolača pošto Kolarčeva zadužbina obeležava i slavu Svetog arhangela Mihaila. 

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x