Kon: Medicinski deo Kriznog štaba traži oštrije mere, Lončar: U Beogradu nema slobodnih mesta u "korona" bolnicama

Medicinski deo Kriznoog štaba na današnjoj sednici tražio je oštrije mere, ali nijedna nije doneta, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da ne isključuje mogućnost da neki od njihovih predloga budu usvojeni i objavljeni tokom dana.

On je za portal Mondo rekao da je medicinski deo Kriznog štaba traži "prilično oštro da se nešto promeni", ali da je za sada sve to na "stend baju".


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da jutros u Beogradu nije bilo nijednog slobodnog mesta u bolnici za obolele od korone i istakao da je krajnje vreme da budemo jedinstveni i da se u određenom narednom periodu odreknemo nepotrebnih kontakata.


Sednica Kriznog štaba je završena, ali su članovi tog tela su napustili Palatu Srbija bez obraćanja medijima. Očekuje se da će tokom dana biti saopšteno šta je Krizni štab odlučio o novim merama za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.


Kako navodi reporter RTS-a, izvesno je da će, zbog pogoršane epidemijske situacije, biti uvedene nove mere. 

Ranije danas predsednik Aleksandar Vučić je, obraćajući se javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike, rekao da je Srbija do sada preko Kovaks sistema obezbedili za kraj ove i za narednu godinu milion i osamsto hiljada doza vakcina.

Autor : RTS/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x