Korona virus: Najviše novoobolelih i dalje iz Beograda

Prema poslednjem preseku,još dva pacijenta preminula su od kovida 19 u Srbiji, a koronavirus je registrovan kod još 214 osoba. Najviše novoobolelih  je iz Beograda, slede Kragujevac, Valjevo, Kraljevo, Niš, Novi Sad.


Zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 390  pacijenata je hospitalizovano, dok se 24 osobe nalaze na respiratorima.


Usled rasdta broja obolelih, kapaciteti Beogradske arene su prošireni i ona će, prema najavama nadležnih, od danas biti spremna za prijem obolelih.


Doktor Vlado Batnožić rekao je za RTS da su kapaciteti Arene prošireni sa novih 150 kreveta, tako da je ukupan broj ležajeva 510. U jednoj smeni biće 30 lekara i 30 medicinskih sestara.

Od ponedeljka se popunjava prvo deo gde su novi kreveti, pa se silazi u salu, gde ima 360 mesta.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da se razmišlja o tome da bude uveden pi-si-ar test za sve koji ulaze u zemlju ili test koji dokazuje prisustvo antitela, odnosno da je osoba preležala koronu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se u ovom trenutku ne planira uvođenje karantina, kao ni zabrana kretanja u Beogradu zbog epidemije kovida-19.

Autor : RTS/GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x