Korona virus: Rekordan broj obolelih, kafići uvode još jednu novu meru

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je potvrđeno 579 novih slučajeva koronavirusa, što je rekordan dnevni bilans od početka epidemije. Preminule su još tri osobe obolele od ovida-19.

U prethodnih nedelju dana 85 odsto svih potvrđenih slučajeva virusa korona je u uzrasnoj grupi do 65 godina, rečeno je na sednici Kriznog štaba.

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" doktorka Verica Jovanović kaže za RTS da na sednici Kriznog štaba nisu razmatrali opciju zabrane kretanja i istakla da ukoliko se poštuju postojeće mere one su veoma efikasne.

Više pacijenata se prima, nego što se otpušta iz bolniceEpidemiolog Darija Kisić je rekla da od ukupnog broja potvrđenih laboratorijskih slučajeva koronavirusa, 15 odsto zahteva hospitalizaciju.

"Dnevno smo svaki dan u plusu za 20 do 40 bolničkih kreveta. Svaki dan u poslednjih 10 dana, više pacijenta je primljeno nego otpušteno iz bolnice", rekla je Kisićeva.

"U narednom periodu imamo samo jednu važnu utakmicu - borbu sa koronavirusom", istakla je dr Darija Kisić.

Kovid redari po kafićima kontrolišu sprovođenje epidemioloških meraOd 17. oktobra svi uslužni objekti moraju da imaju tzv. kovid redara čiji je zadatak da kontroliše poštovanje epidemioloških mera kako od strane zaposlenih tako i od strane gostiju. Istovremeno sa uvođenjem ove obaveze država je najavila pooštrene kontrole ugostiteljskih objekata kao i sankcije za nepoštovanje propisa. 


Autor : RTS/RTV

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x