Korona virus Srbija: Na hiljade novozaraženih dnevno, Beograd i dalje najveće žarište

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 11.527 osoba, njih 3.482 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminulo 20 lica.


Iako danas nije oboren nijedan od crnih korona rekorda, dovoljno je reći da imamo 60 odsto više zaraženih na dnevnom nivou nego prošle nedelje, dok je najcrnji dan od početka epidemije kovida-19 u našoj zemlji bio 11. novembar kada smo imali 21 preminulu osobu od korone.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 164 pacijenata


Epidemiolozi upozoravaju da je situacija ozbiljna, blizu kritične.

Član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je medicinski deo štaba predložio da nova mera u sprečavanju daljeg širenja koronavirusa bude skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 18 časova, a koja bi, kaže, bila oročena na dve nedelje.

Kon je takođe upozorio da svi moraju da daju svoj doprinos da bi se usporilo dalje širenje koronavirusa.

"Šta može država uradi? Da shvati da nema više vremena... Šta može pojedinac da uradi? Da izbegne zaražavanje. Šta mogu zdravstveni radnici da urade? Da izdrže. Moramo da usporimo virus", naveo je Kon.

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 81.086 osoba, a zabeleženo je 989 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Autor : RTS/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x