Korporativni investicioni fond Telekoma Srbije počeo investiranje u startap ekosistem u Srbiji

Korporativni investicioni fond Telekoma Srbije, TS Ventures Fond, prvi u ovom delu Evrope, objavio je danas da je započeo investiranje u startap ekosistem u Srbiji ulaganjem u domaći startap OTA Sync koji se bavi digitalnim rešenjima za upravljenje hotelima, hostelima i privatnim apartmanima.


Pored TS Ventures Fonda investitor u ovaj startap, koji digitalnim rešenjima omogućava efikasniji menadžment recepcije, prijema i odjave gostiju, kao i sinhronizaciju različitih onlajn kanala prodaje medju kojima su i neki od najpopularnijih svetskih pretraživača za smeštaj, jeste i grupa poslovnih andjela predvodjena Inicijativom "Digitalna Srbija" i organizacija "Startup Wise Guys", a početno ulaganje iznosi 250.000 evra.
TS Ventures Fond, koji čini tim medjunarodnih stručnjaka i profesionalaca u oblasti tehnološkog preduzetništva, sa iskustvom rada na najkonkurentnijim tržištima kakva su SAD i Izrael, najavio i da će u narednih pet godina izdvojiti 25 miliona evra za podršku razvoja startup ekosistema u Srbiji i regionu.

"Osnivanjem investicionog fonda, Telekom Srbija nastavlja razvojnu strategiju pozicioniranja kompanije kao lidera u ovom delu Evrope i pružanja podrške razvoju startap ekosistema u regionu", rekao je generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić, navedeno je u saopštenju.

On je dodao da ulaganje u startape u ranoj fazi i praćenje njihovog daljeg razvoja, stvara pozitivnu klimu za kvalitetan rast i razvoj startap zajednice.

TS Ventures Fond ulaže u tehnološke inovacije, odnosno digitalne servise koji imaju perspektivu brzog rasta i širenja na globalno tržište, pored tržišta Srbije i regiona.

"Veliko nam je zadovoljstvo što nakon deset meseci pažljive selekcije imamo priliku da otpočnemo saradnju sa startapom OTA Sync, za koji verujemo da poseduje sve ono za čim tragamo – posvećen tim, inovativan proizvod, kao i ostvarljivu strategiju tržišnog razvoja. U pregovorima smo sa još nekoliko timova, tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu imati još dobrih vesti poput ove", rekao je direktor TS Ventures Fonda Davor Sakač i pozvao tehnološke preduzetnike da se obrate fondu, kao potencijalnom investitoru.

Ispred grupe poslovnih andjela Inicijative "Digitalna Srbija" Nebojša Bjelotomić istakao je da su ovakve investicije izuzetno važne za domaću startap scenu i dodao da se nedostatak sredstava za rano finansiranje ističe kao jedan od najvećih problema domaćeg ekosistema.

"Ovo je primer podrške potrebne našim startapima, i mogućnosti koje se otvaraju kada se udruže startap akcelerator, grupa poslovnih andjela i jedan investicioni fond", rekao je Bjelotomić.

Član stručnog tima TS Ventures Fonda Janko Mićić, koji ima dugogodišnje iskustvo rada u kompanijama Majkrosoft, Epl i Gugl, istakao je da se startap OTA Sync izdvojio kao najzreliji tim od skoro 400, koliko se prijavilo za ovu rundu finansiranja.

"U prethodnih šest meseci intenzivno smo radili na prilagodjavanju softvera i poslovne strategije, jer nam je želja da naš softver pozicioniramo na okolnim tržištima Hrvatske, Rumunije, Albanije, a onda i dalje preko partnerskih mreža u Grčkoj, Portugaliji i Španiji. Investiraćemo u promociju na tim tržištima, organizovaćemo konferencije, okupljanja hotelijera i ugostitelja, posete sajmovima, kako bismo privukli talente koji će nam pomoći u skaliranju prodaje, i zauzimanju pozicije najboljeg softvera za upravljanje hotelima i privatnim smeštajima u regionu" rekao je jedan od osnivača OtaSync-a Djordje Jevtić.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x