Kosovski policajci pretukli Aleksandra Arsenijevića

Lider Građanske inicijative Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević izjavio je da ga je napala specijalna jedinica kosovske policije ispred zgrade Opštine Zvečan.

Arsenijević je za Radio Kim rekao da mu je suzavac direktno isprskan u oči posle čega su ga policajci pretukli nanevši mu više povreda po glavi.

"Na poziv građana sam došao ispred Opštine Zvečan jer mi je delovalo kao rizična okolnost, gomilale su se snage policijske jedinice. Policajci su krenuli u dva navrata, ljudi su pružali pasivan otpor, dizali smo ruke, pokušao sam da se nagodim s policijom, da se se ne desi ovakva vrsta nasilja i incidenata", rekao je Arsenijević.

Lider GI Srpski opstanak rekao je da su pripadnici kosovske policije bacali suzavac iako su se tu nalazile i žene.

"Mene su direktno isprskali u oči, pokušao sam nekako dezorjentisan da se okrenem, ali u tom trenutku su me uhapsili i vodili ka džipovima specijalnih jedinica gde su me između vozila tukli. Čuo sam samo da je jedan od policajaca rekao 'mo kamere, mo kamere', što znači ne kamere. Psovao mi je majku srpsku, nazivao me škijom i drugim raznim uvredama", rekao je Arsenijević.

Arsenijević je naveo da suzavce i šok bombe u Zvečanu bacaju specijalne jedinice kosovske policije.

Ispred zgrade Opštine Zvečan nalazi se oko 20 policajaca specijalne kosovske jedinice. Kako javljaju mediji, zapaljen je policijski automobil. Ulaz do zgrade Opštine je blokiran. Ispred crkve u Zvečano okupljeno je oko 50 Srba.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x