KoSSev: Kosovska policija asistira gradonačelnicima da rade u zgradama opština

 Kosovska policija saopštila je danas "asistira gradonačelnicima" u severnim opštinama Zvečan, Leposavić i Zubin Potok da "ostvare svoje pravo na rad" u "zvaničnim zgradama" ovih opštinama.


Policija Kosova se pozvala na "pravna i ustavna ovlašćenja" da preduzima policijske akcije kako bi "obezbedila bezbednost, održala red i javnu bezbednost", kao i da "preduzima policijske mere kako bi sprečila sve kriminalne aktivnosti koje se dešavaju u zemlji".

Prethodno je KoSSev javio da se u Zubinom Potoku građani okupljeni u centru mesta, gde se nalaze zgrade policije i opštine. Tamo se nalazi nekoliko vozila EULEX-a i KFOR-a. Među građanima je i Milija Biševac.

Pojedini kosovski mediji su javili da je gradonačelnik Izemt Zećiri tada pokušao da uđe u opštinu, ali da je odustao i vratio se u Mitrovicu.

Nema zvaničnih potvrda o događajima.

Izveštač KoSSeva s terena, iz Zvečana, javio je da se grupa zaposlenih, koja je od pre podneva bila okupljena ispred zgrade Privremenog organa u Zvečanu, razbežala nakon bacanja, najverovatnije, suzavca.

Čule su se najmanje tri detonacije, najverovatnije od šok bombi. Građani, koji su napravili živi štit ispred same zgrade, tada su podigli ruke u vis, sa porukom da nisu naoružani.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x