Kovačević: Opasano je Kurtijevo povezivanje Beograda sa Kremljom

Nakon ukaza predsednika Putina o delimičnoj mobilizaciji rezervista i zaoštravanja govora, prevashodno usmerenog ka Zapadu, za očekivati je da sve zemlje regiona dodatno povedu računa o svim raspoloživim strateškim resursima koji su značajni za život građana, izjavio je danas predsednik "Nove stranke- Da se struka pita"  Vladimir Kovačević dodajući da se ovo naročito odnosi na životne namirnice, energente i sve ostale resurse, uključujući i bezbednosne.

 Vreme je, navodi Kovačević,  da se kao nacija "dobro osvrnemo, prebrojimo i sagledamo naše srpske rezerve".

"Ovaj momentum moramo svakako iskoristiti i za dizanje svih resursa koji izgrađuju nezavisnost od potreba koje smo uvozom nadoknađivali", istakao je Kovačević.


Kovačević  je podvukao da smatra da je naročito opasno "ignorisati Kurtijevo vešto iskorištavanje složene političke situacije između zapadnog sveta, SAD i Rusije, i svrstavanje Srbije na stranu Rusije", jer to, kako je naveo,  može imati nesagledive ekonomske posledice ukoliko Srbiju ta inicijativa pred Zapadom istinski oboji u boje 'male Rusije'."Izgleda da je vreme da se dobro razmisli o položaju neutralnosti Srbije u odnosu na interese i jedne i druge strane i koliko bi nam negovanje takavog statusa nadalje moglo doneti štete", istakao je Kovačević u saopštenju.Predsednik "Nove stranke- Da se struka pita" je dodao i  da smatra da je, iz ugla ekonomije,  vreme neutralnosti isteklo.


"Moramo poći isključivo ka srpskim interesima. Spoznaja da nam Zapad u ovom momentu može naneti, ako to odluči, više štete nego što to može Rusija pojednostavljuje spoljnu politiku zemlje", istakao  je Kovačević i dodao da stranka koju predstavlja nije protiv Rusije, već za Srbiju.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x