Krim: Putin spreman za razgovor sa Zelenskim

Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je da razgovara sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim o mogućoj pograničnoj saradnji, izjavio je predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.


"Naši ukrajinski sagovornici kažu - hajde da razgovaramo o Krimu. Ukoliko je taj predlog u kontekstu pogranične regionalne saradnje, siguran sam da je Putin spreman na to", poručio je Peskov na Rosija 1 TV, prenosi TASS.Peskov je naglasio da ukoliko Kijev pokušava da inicira razgovore o nečemu drugom, što ne podrazumeva da je Krim deo Ruske Federacije, niko nikada neće hteti da se upusti u takav razgovor.Zelenski je ranije izjavio da je spreman na dijalog sa Putinom, a predsednik Rusije je 22. aprila predočio da, ukoliko ukrajinsko rukovodstvo želi da razgovara o Donbasu, onda bi pre svega trebalo da se sastane sa predstavnicima Donjecka i Luganska, pa tek onda sa zvaničnicima trećih zemalja, uključujući i Rusiju i dodao da je spreman da poželi dobrodošlicu Zelenskom u Moskvi kada god on bude hteo da razgovaraju o bilateralnim odnosima.


Moskva ponavlja da Rusija ne učestvuje u konfliktu u Donbasu, ali posreduje u mirovnim razgovorima za istočnu Ukrajinu.Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x