Kukasti krst na zgradi člana Saveta REM-a u Novom Sadu

Na fasadi zgrade u kojoj živi član Saveta Regulatornog saveta za elektronske medije (REM) Milorad Vukašinović u Novom Sadu osvanuo je grafit na kojem piše REM je jednako kukasti krst.

To je potvrdila predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić, koja je kazala da je slučaj prijavljen policiji.

Vukašinović je rekao da je to logična posledica kampanje "koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima".

"Rade to s ciljem diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozvola nego i protiv članova Saveta REM -a koji su svoj posao obavili su skladu sa zakonom i pravilima struke. Ispisivanje poruka sa nacističkim simbolima jasan je pokazatelj da oni koji to rade i sami imaju nacističku svest", rekao je Vukašinović za Novosti.

Dodao je da je pre dva dana na ulici u Novom Sadu istim povodom doživeo provokaciju od strane nepoznatog čoveka.

REM je nedavno dodelio dozvole za nacionalne TV frekvencije istim televizijama koje su ih i ranije imale - Pink, Hepi, B92 i Prva.

Gradonačelnik Miloš Vučević najoštrije je osudio ispisivanje grafita mržnje koji predstavlja pretnju i pokušaj zastrašivanja jednog od članova REM–a, Milorada Vukašinovića.

Nacističkim simbolima nije mesto u slobodarskoj Srbiji, a grad Novi Sad će se, kako sam više puta poručio, svim silama boriti protiv širenja mržnje, nacionalne i verske netrpeljivosti i svih oblika nasilja. Novi Sad je grad koji se ponosi svojom multikulturalnošću i solidarnošću i uvek će odlučno brani nulti stepen tolerancije prema svakom vidu nasilja", kazao je Vučević.

Dodao je da od nadležnih državnih organa očekuje da pisce grafita što pre identifikuju i procesuiraju.

Na fasada zgrada i na javnim površinama u Novom Sadu nalazi se veliki broj grafita neonacističke, fašističke, rasističke i ekstremno nacionalističke sadržine kloje nadležne gradske službe godinama ne uklanjaju.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x