KULTURNI SPEKTAKL: Opere i baleti Metropolitena i Boljšog teatra u bioskopima

Ove jeseni ljubitelji alternativnog sadržaja imaće priliku da uživaju u programu MET NA BIS, u okviru kog će biti prikazana četiri snimka slavnih opera, a koji će u subotu, 31. oktobra, otvoriti Vagnerova opera ,,Leteći Holanđanin”, saopštili su iz Cineplexx-a.


Prvi put u Metu, Brajan Terfel tumači ulogu misterioznog Holanđanina, osuđenog da zauvek luta morima. Anja Kampe je odana Senta čija ga ljubav može osloboditi. Glavna tema Vagnerovog remek-dela je iskupljenje kroz ljubav, motiv kroz gotovo sva njegova dela.


U Verdijevoj operi ,,Trubadur”, koja je na programu 14. novembra, Ana Netrebko se nalazi u ulozi Leonore, izmučene heroine. Slavna Pučinijeva opera ,,Toska”, tragična priča o ljubavi, strasti, opsesiji ali i tiraniji, zlu i moći, u izvanrednoj produkciji Dejvida MekVikara, na repertoaru je 28. novembra. Slavni sopran Ana Netrebko tumači Toksu, Brajan Jagde je njen ljubavnik, Kavaradosi, a Mišel Vol je Baron Skarpija.

Program MET NA BIS zatvara Pučinijeva opera „Madam Baterflaj“ s Plasidom Domingom u ulozi Šarplesa, a publika će imati priliku da je gleda 12. decembra. Hui He glumi Ćo Ćo San, mladu i nežnu gejšu, poznatiju kao Baterflaj.


Balet na bioskopskom platnu


Ovogodišnji „Boljšoj na bis“ sa tri naslova, otvoriće balet o najpoznatijoj ljubavi svih vremena – Romeo i Julija, neprolazna univerzalna drama Vilijama Šekspira, ovde oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u ovom bioskopskom spektaklu 8. novembra.


Dama s kamelijama na programu je 22. novembra, i može se reći da je Boljšoj teatar udahnuo sasvim novi život ovom tragičnom remek-delu Aleksandra Dime Sina i izvanrednoj muzici Frederika Šopena. Poslednji balet na programu je Krcko Oraščić, 6. decembra. Uz antologijsku muziku Petra Iljiča Čajkovskog, ovo vrhunsko delo je jedan od najvećih klasika na svetu, bajka za decu i sve uzraste.

Photo Cineplexx Niš

Autor :

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x