LSV: Država da unapredi protivgradnu zaštitu umesto što troši na tenkove i avione

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je danas da država, umesto što "troši novac za tenkove i avione", treba da unapredi sistem protivgradne zaštite koji je u veoma lošem stanju.

"U Srbiji je na sceni kontinuirano urušavanje sistema protovgradne zaštite. Procene govore da raspolažemo sa svega polovinom od potrebnog broja raketa. Raketni centri i lansirne stanice često ne reaguju ili reaguju veoma kasno, kada se šteta već dogodi", rekao je funkcioner LSV-a Jan Gages u pisanoj izjavi.

Dodao je da u Srbiji godišnje ima oko 50 dana sa gradom, a štete u milijardama dinara dodatno otežavaju položaj poljoprivrednih proizvodjača.

"Vlasti obećavaju modernizaciju raketnih centara i lansiranje stanica, te povećanje broja raketa, ali smo svedoci da to izostaje", naveo je Gages.

Podsetio je da je loše stanje u sistemu protovgradne odbrane reagovala i Državna revizorska institucija koja je u svom izveštaju konstatovala da u njemu postoje brojne manjkavosti.

"Država se hvali nabavkom aviona, raketa i tenkova, organizuje skupe parade i vojne vežbe, a grad uništava poljoprivredne proizvode", rekao je Gages.


foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x