Ministarstvo za brigu o porodici najavilo otvaranje vrtića u okviru fabrike u Malom Zvorniku

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je danas da je podržalo projekat turske tekstilne kompanije "Kajra džins" i Opšine Mali Zvornik da u okviru fabrike otvore vrtić za decu zaposlenih u tom tekstilnom kombinatu.
U saopštenju se navodi da se ta kompanija, koja zapošljava 200 radnika, uglavnom žena, obratila ministarstvu, koje je zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razoja i rukovodstvom Opštine Mali Zvornik ušlo u proceduru za otvaranje predškolske ustanove u krugu fabrike.

Istakli su da bi radno vreme tog vrtića bilo prilagodjeno radnom vremenu zaposlenih u kompaniji.

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić istakla je da se 62,7 odsto zaposlenih roditelja, u istraživanju za uskladjivanje radnih i roditeljskih obaveza, izjasnilo da bi im predškolske ustanove u okviru fabrike, ili u neposrednoj blizini, znatno olakšalo uskladjivanje obaveza.

Turska tekstilna kompanija "Кajra" je pogon u Malom Zvorniku otvorila pre dve godine, a vlasnik Berat Išašir rekao je da će po otvaranju vrtića, koje se obavlja po ubrzanoj proceduri, "roditelji znati da su im deca na sigurnom, što je razlog više da imaju zadovoljnije a time i produktivnije radnike".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x